Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Ο φάρος

 Συντρόφισσες, σύντροφοι,

Το πρώτο κείμενο της ΚΕ με βρίσκει σύμφωνο σε όλα τα θέματα που αναφέρεται.

Ιδιαίτερα επισημαίνω το θέμα της μαρξιστικο-λενινιστικής μόρφωσης, που θεωρώ απαραίτητη για όλα τα μέλη του Κόμματος, κυρίως των νέων συντρόφων.

Εκτός από τα μαθήματα που πρέπει να παρακολουθούν όποτε γίνονται, είναι απαραίτητη και η αυτομόρφωση, αλλά με βασικό καθημερινό πρόγραμμα, δύο έως τριών ωρών. Απαιτείται μελέτη και όχι μόνο ανάγνωση.


Μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης, που προήλθε από τις μεγάλες προδοσίες, πρώτα στην ΕΣΣΔ, είμαστε ένα από τα ελάχιστα Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο που άντεξε και δεν ενσωματώθηκε μέσα σε άλλες ψευτοσοσιαλιστικές πολιτικές οπορτουνιστικές δυνάμεις.


Κρατήσαμε την αυτοτέλειά μας, ως επαναστατική δύναμη, δυναμώνοντας τη δράση μας μέσα στην εργατική τάξη, αλλά και σε άλλες παραγωγικές τάξεις, που πλήττονται από την πολιτική της βάρβαρης καπιταλιστικής - ιμπεριαλιστικής επίθεσης των μεγάλων διεθνών οικονομικών μονοπωλιακών ομίλων. Και όχι μόνο αντέξαμε στην παγκόσμια καπιταλιστική - ιμπεριαλιστική καταιγίδα, αλλά με δικές μας πρωτοβουλίες οργανώσαμε διεθνή συνέδρια, με συμμετοχή δεκάδων κομμουνιστικών πολιτικών δυνάμεων, που έμειναν ζωντανές, έστω και με μικρότερες δυνάμεις, μετά τη λαίλαπα που ακολούθησε με τη διάλυση της ΕΣΣΔ και της κοινότητας των σοσιαλιστικών χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας.


Είμαστε ένα απ' τα ελάχιστα Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο, που δεν μπόρεσαν να το διαλύσουν, να το εξαφανίσουν, ΚΑΡΦΙ στα μάτια των ταξικών αντιπάλων μας, εχθρών της εργατικής τάξης και έχουμε ιστορικό χρέος να το υπερασπίσουμε με κάθε δυνατό μέσον, ακόμη και με τη ζωή μας, δυναμώνοντας τους ταξικούς εργατικούς αγώνες.


Είμαστε η δύναμη που δίνει ελπίδα σε όλους τους εργάτες του κόσμου, μένοντας πιστοί στον μαρξισμό - λενινισμό και στον προλεταριακό διεθνισμό.


Ο ταξικός αντίπαλος δεν θα μας αφήσει να δρούμε ελεύθερα, θα μας βάζει συνεχώς εμπόδια, με νομοθετικά μέτρα, αντιλαϊκά, αντικοινωνικά και αντεργατικά, ξέροντας πως εμείς θα αντιδράσουμε, θα οργανώνουμε τους εργατικούς πολιτικούς αγώνες, ενώ θα μας απειλούν ότι θα μας θέσουν εκτός νόμου, επειδή δεν πειθαρχούμε στα φιρμάνια των σύγχρονων σουλτάνων, της καπιταλιστικής - ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.


Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή την πανδημία, έχουν ενταθεί τα κατασταλτικά μέτρα, αλλά βοηθούν και οι οργανωμένες προβοκάτσιες των καθοδηγούμενων χρήσιμων για την αστική εξουσία, αναρχοαυτόνομων, που με τη δράση τους δίνουν αφορμή στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και στο παρελθόν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ., κυβερνητικών συνεργασιών, να παίρνονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, με στόχο να εμποδίσουν την αγωνιστική δράση των συνδικάτων.


Συμπαίχτης σ' αυτό το βρώμικο παιχνίδι η «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ - μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ - και λοιπών οπορτουνιστικών δυνάμεων που έχουν εμπειρία στην πολιτική απάτη.


Εμείς όμως έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία στους ταξικούς λαϊκούς αγώνες. Δε θα υποχωρήσουμε, δε θα τους κάνουμε το χατίρι, θα συνεχίσουμε με περισσότερη αγωνιστική ορμή, με νέους τρόπους και μέθοδες που θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα, θα δυναμώσουν την εργατική τάξη, συσπειρώνοντας περισσότερους εργάτες στα συνδικάτα.


Το Κόμμα μας θα συνεχίσει να είναι ο φάρος που θα φωτίζει τους εργατικούς αγώνες, παράδειγμα για το παγκόσμιο εργατικό κίνημα.



Ιωάννης Ιωαννίδης

ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπερηφάνεια για τα 102 χρόνια μας

 Νους και καρδιά, οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό. Φτάνει για να γεμίζει τις καρδιές μας ελπίδα, υπερηφάνεια και αν...