Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Σημειώσεις και για τα τρία κείμενα

 Εχω κάποιες σημειώσεις σχετικά με τα τρία κείμενα και συγκεκριμένα:

Στη σελίδα 3 κεφάλαιο Α.

Στην εισήγηση αναφέρεται «μετά τη νίκη της αντεπανάστασης». Ο τρόπος αυτός δεν βοηθά να βγουν τα σωστά συμπεράσματα πώς έγινε η ανατροπή. Οι λαοί που αποτελούσαν τη Σοβιετική Ενωση, περίπου 15 χώρες, ήθελαν την ανατροπή; Πρέπει να διευκρινίζεται ότι στο σύνολό τους οι λαοί που αποτελούσαν τη Σοβιετική Ενωση κατά το δημοψήφισμα δεν ήταν υπέρ της διάλυσης, αλλά οι οπορτουνιστές προδότες αγνόησαν τη λαϊκή εντολή και διέλυσαν τη χώρα.

Στις σελίδες 19 έως 20 αναφέρονται οι επιδιώξεις της τουρκικής άρχουσας τάξης. Αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι την όρεξη της Τουρκίας άνοιξε πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου, με παρότρυνση βέβαια των συμμάχων Ευρωπαίων και Αμερικανών, στη διάσκεψη που έγινε στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, την οποία συνέχισε ο Σημίτης. Αυτό ισχύει και για την παραβίαση του εναέριου χώρου, αφού είναι γνωστό ότι οι σύμμαχοι Αμερικανοί αναγνωρίζουν τα σύνορα ως ενιαίο σύνολο άμυνας όλου του ΝΑΤΟικού μπλοκ.

Επίσης στη σελίδα 40 τα αναφερόμενα οπορτουνιστικά κόμματα πρέπει να τονιστεί ότι με την πολιτική τους βοηθάνε στον αποπροσανατολισμό του εργατικού δυναμικού, ελπίζοντας ότι έτσι θα ασφαλίσουν τους πλουτοκράτες ώστε να είναι ελεύθεροι να εκμεταλλεύονται τους λαούς.

Στη σελίδα 20 οι Θέσεις αναφέρουν το θέμα του Κυπριακού. Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί βοήθησαν την Τουρκία να καταλάβει το 35%, σε τι βοηθάει αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Κύπρου που εντάσσεται στο ΝΑΤΟ. Αυτό θεωρείται πατριωτικό;

Επίσης, όλοι οι αρχηγοί των αστικών κομμάτων συμφωνούν για το δικαστήριο της Χάγης, σε περίπτωση που χρειαστεί, στο διεθνές δικαστήριο είναι γνωστό ότι οι εντολές έρχονται από τους Αμερικανούς και το πλουτοκρατικό κεφάλαιο, και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας, την οποία διαμοίρασαν όπως ήθελαν.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Μονεμβασιά Λακωνίας


Γεράσιμος Γιακουμάκης

Ετών 94, αντιστασιακός


Ριζοσπάστης 25/2/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπερηφάνεια για τα 102 χρόνια μας

 Νους και καρδιά, οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό. Φτάνει για να γεμίζει τις καρδιές μας ελπίδα, υπερηφάνεια και αν...